Despre

15 mai 2003. Prima apariție pe internet a site-ului ciresoaia.cnet.ro

15 mai este ziua de naștere a site-ului http://www.ciresoaia.cnet.ro. Prima versiune a fost lansată pe web în anul 2003, conținând cronografia localității Cireșoaia, câteva imagini și articole referitoare la Ziua Tineretului desfășurată la Barticești, Ziua Bolnavului, etc. Site-ul s-a vrut de la bun început a fi un mijloc de informare modern și util, în special pentru cei care sunt plecați de acasă în țări străine sau alte localități, dar și pentru cei care încă locuiesc în sat. Lansarea site-ului a fost sprijinită și de Catholica Network care a oferit asistență tehnică și găzduire gratuită, prezența unei comunități catolice online fiind, la acea vreme, un pionierat.

In anul 2010, s-a trecut la domeniul .ro, iar interfața grafică a site-ului a fost îmbunătățită radical. 

De-a lungul timpului au fost publicate online sute de articole scrise de zeci de colaboratori, printre care preoți, surori, profesori, elevi sau simpli cireșoieni. Au fost abordate principalele sărbători religioase ale comunității, majoritar catolică, dar și subiecte „fierbinți” ale momentului din sfera politică, economică, socială, culturală ș.a.

Nu au lipsit criticile, dar nici aprecierile. Le mulțumim ambelor tabere pentru timpul acordat minuțioaselor analize în privința aspectului și conținutului site-ului nostru. Interactivitatea este absolut necesară supraviețuirii unei publicații de orice fel – cazul nostru, un portal web. Suntem pe mai departe receptivi și așteptăm și pe viitor cu bucurie părerile voastre la secțiunea contact sau adresa de email ciresoaia@gmail.com. Pentru cei care preferă rețelele de socializare, există Grupul Comunității Cireșoaia care adună peste 1000 de membri.

Acestea fiind zise, înaintăm cu speranță și rămânem în slujba cunoașterii și adevărului. Și să nu uităm  dictonul care ne-a impulsionat să ne menținem online până astăzi: „”Sa nu vă fie teamă!” Să nu vă fie teamă de noile tehnologii! Acestea se plasează „între lucrurile minunate” pe care Dumnezeu le-a lăsat la dispoziția noastră pentru a descoperi adevărul, pentru a folosi și pentru a face cunoscut adevărul și, de asemenea, adevărul despre demnitatea și destinul nostru ca și copii ai Săi și moștenitori ai Paradisului etern.” Papa Ioan Paul al II-lea.