Anul scolar 2007 – 2008 a inceput in comunitatea noastra intr-o scoala noua construita in acest an in patru luni, gratie implicarii domnului primar Andrei Serban, impreuna cu echipa de programe si proiecte din Primaria Slanic Moldova.
Dupa zece ani, copiii din Ciresoaia au pasit pragul noii scoli, in urma sacrificiului facut in anii anteriori, procesul instructiv-educativ desfasurandu-se intr-un spatiu restrans, programul zilnic fiind in doua schimburi de la ora 8 pana la ora 18. Noua scoala este dotata cu sali de clasa spatioase, cu mobilier nou, laboratoare moderne si statie radio. Ea a fost construita din fonduri europene, valoarea fiind estimata la 321.000 euro.
16 Septembrie 2007, ziua in care comunitatea Ciresoaia a avut prilejul sa se bucure de inaugurarea scolii, bucuria fiind intregita de prezenta parintelui paroh Petru Besleaga, a domnului primar Andrei Serban, a Corului „Jubilate” si a profesorilor ce isi vor desfasura activitatea aici. S-a mers in procesiune de la biserica pana la noua cladire, multimea invocandu-l pe Duhul Sfant sa binecuvanteze noul locas unde copiii nostri primesc educatie atat intelectuala cat si morala.
In prezent, atmosfera din scoala este foarte placuta; cadrele didactice, in sfarsit pot lucra in conditii la standarde europene, iar elevii nu contenesc sa-si exprime bucuria prin modul civilizat de comportament si dorinta de a invata.
Initiativa Surorilor Providentei este de laudat, implicandu-se in viata scolara a copiilor, oferind spatiul, sprijinul si timpul lor pentru a ajuta copiii care fac fata mai greu programului scolar. Acest program va intra in vigoare de la 1 octombrie 2007, impreuna cu un grup de voluntari. Momentan beneficiaza de acest program 15 copii din clasele I-IV.
Amintim si de viata Bisericii, in care parintele paroh, din grija deosebita pentru copiii si tinerii parohiei de a primi fiecare educatie moral-religioasa, a initiat un program de cateheze care se desfasoara la sfarsitul fiecarei saptamani.
Bunul Dumnezeu sa binecuvanteze munca fiecaruia, sa lumineze mintea elevilor, iar Ingerul pastrarii sa ne conduca la apararea si pastrarea lucrurilor pretioase experimentate de-a lungul vietii, la conservarea lor ca pe un tezaur pretios, astfel incat sa le poti admira oricand.
Prof. Daniela Mititelu
Be the first to comment on "Un nou an școlar în școală nouă"