Duminică, 5 iunie 2016, între orele 7:00 și 21:00, românii își vor vota șefii peste județe, orașe și comune pentru următorii 4 ani. Alegerile se vor desfășura înrtr-un singur tur de scrutin, câștigători fiind desemnați candidații cu cel mai mare număr de voturi.
Cetățenii români cu drept de vot pot vota la alegerile locale doar în localitatea în care au reședința sau domiciliul. În Slănic Moldova vor fi trei secții de votare: Nr. 221, la Școala Gimnazială Nr. 1 Slănic Moldova, Nr. 220, la Școala Gimnazială Nr. 3 Cerdac și Nr. 222, la Școala Gimnazială Nr. 2 Cireșoaia. Puteți afla secția de votare la care sunteți arondați accesând site-ul registrulelectoral.ro.
Din cele peste 123 de partide înregistrate la Biroul Electoral Central, la Circumscripția electorală Slănic Moldova doar patru formațiuni politice și-au înscris candidați la funcția de primar și consilieri locali pentru următorii patru ani.
Conform legii, aspiranții la fotoliul primăriei au trebuit să adune până la data de 26 aprilie 2016 câte 500 de semnături de susținere, însemnând 1% din totalul numărului de alegători, dar nu mai puțin de 500. În Slănic Moldova doar patru candidați au întrunit condițiile prevăzute de lege și au fost admiși în cursa electorală. Aceștia sunt: Andrei Șerban (55 de ani) din partea PSD, Gheorghe Baciu (53 de ani) din partea PNL, Alexandru Catană (31 de ani) din partea M10 și Ioan Munteanu (63 de ani) din partea ALDE.
Până la data de 4 iunie 2016 când se va încheia campania electorală, candidații vor trebui să-i convingă pe cei 4169 cetățeni cu drept de vot din orașul Slănic Moldova.
Mai multe informații puteți obține de la:
CIRCUMSCRIPTIA ELECTORALĂ NR. 7 SLĂNIC MOLDOVA
Președinte: SCURTU MIHAELA-ALINA
Locțiitor: BORDEIANU ALEXANDRU
Telefon: 0748126786
Da, am ceva de spus. Il voi vota ca si primar, pe cel care demonstreaza ca va acorda atentia cuvenita curateniei orasului. Pe strada Stefan cel Mare, in fata blocului ANL, cetatenii sunt atat de nesimtiti incat arunca gunoiul menajer pe jos sau pe capacele tomberoanelor, iar onor autoritatile orasului Slanic Moldova, nu se pricep sa instituie un sistem de amendare a acestor practici de popor inapoiat. Bineinteles ca, mai intai ar trebui plantata o pancarta in care sa li se explice cuantumul amenzilor pentru nesimtire. Sunt un contribuabil care-si plateste corect taxa de salubritate si cu toate acestea mereu trebuie sa fac curatenie in jurul tomberoanelor pentru ca nu se pricepe nimeni sa-i educe pe nesimtiti, sa-i amendeze, sa-i oblige sa pastreze curatenia in locurile de colectare a gunoiului menajer, chiar daca acestea nu se afla in proximitatea locuintei lor.